ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ & ΠΩΛΗΣΗΣ

Καλωσήλθατε στην ιστοσελίδα της Εταιρίας «ΣΚΟΥΡΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε», με διακριτικό τίτλο «Skouras Cosmetics», με ΑΦΜ 801760117, Αρ. ΓΕ.ΜΗ 162821301000, η οποία εδρεύει στο Δήμο Ν. Σμύρνης, Οδεμησίου 14, ΤΚ 17122, στην Αθήνα, Ελλάδα και από εδώ και στο εξής Skouras Cosmetics ή Εταιρία.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Η Skouras Cosmetics παρέχει μέσω της ιστοσελίδας και eshop της www.skourascosmetics.gr και από εδώ και στο εξής Ιστοσελίδα ή www.skourascosmetics.gr , τις υπηρεσίες της προς εσάς και από εδώ και στο εξής Επισκέπτης ή Πελάτης, μόνο με την αποδοχή από πλευράς σας των ακόλουθων Όρων Χρήσης. Εφόσον επισκεφθείτε ή πραγματοποιήσετε αγορές μέσω της ιστοσελίδας και eshop της Skouras Cosmeticswww.skourascosmetics.gr , αποδέχεστε αυτόματα αυτούς τους όρους. Παρακαλούμε να τους διαβάσετε προσεκτικά. Επίσης επισημαίνεται ότι χρήση ή αγορά οποιωνδήποτε άλλων υπηρεσιών παρερχομένων από την www.skourascosmetics.gr, υπόκεινται στους συγκεκριμένους όρους χρήσης, εκτός από τις περιπτώσεις που αποκλίσεις από τους εν λόγω όρους αναφέρονται ρητώς.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Προκειμένου να διενεργηθεί οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω της www.skourascosmetics.gr και να πραγματοποιηθούν παραγγελίες προϊόντων της Εταιρίας, θα ζητηθεί η γνωστοποίηση κάποιων προσωπικών στοιχείων από πλευράς του πελάτη. Κατά την πραγματοποίηση της παραγγελίας, θα ζητηθεί το πλήρες ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση αποστολής των προϊόντων, η διεύθυνση χρέωσης της παραγγελίας (σε περίπτωση που είναι διαφορετική από την διεύθυνση αποστολής), τα στοιχεία τιμολόγησης (σε περίπτωση που έχει επιλεγεί πληρωμή με τιμολόγιο), ο αριθμός ενός τηλεφώνου επικοινωνίας και η ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail).

Η Skouras Cosmetics κάνει χρήση των πληροφοριών που μας δίνετε κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής αποστολής της φόρμας, προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με (i) την αποδοχή της παραγγελίας σας, (ii) την ενημέρωσή σας για την διεκπεραίωσή της, (iii) την ολοκλήρωση ή την ακύρωσή της, (iv) για επιβεβαίωση και ταυτοποίηση του πελάτη σε κάθε αναγκαία περίπτωση, (v) για επιβεβαίωση της ομαλής διαδικασίας παραλαβής της παραγγελίας από εσάς, (vi) την επίλυση οποιονδήποτε αποριών σας σχετικά με την παραγγελία σας ή την Εταιρία μας, (vii) την ενημέρωσή σας για οποιαδήποτε αλλαγή των όρων χρήσης της Ιστοσελίδας μας.
Η εκ μέρους σας προσκόμιση των προσωπικών σας δεδομένων, σημαίνει ότι συναινείτε τα δεδομένα αυτά να χρησιμοποιούνται από το προσωπικό της Skouras Cosmetics για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Σε καμία άλλη περίπτωση η Skouras Cosmetics δεν μπορεί να μοιραστεί με άλλους τα προσωπικά σας στοιχεία χωρίς πρότερη δική σας συναίνεση, εκτός και αν αυτό απαιτηθεί μέσω της νόμιμης οδού. Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας ότι κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις επιτρέπεται ή επιβάλλεται από το νόμο ή βάση δικαστικής απόφασης, η συλλογή, χρήση και η αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων σας, τα οποία έχουν συλλεγεί online χωρίς την εκ μέρους σας πρότερη συναίνεση (για παράδειγμα σε περίπτωση δικαστικής απόφασης).

Δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής προσωπικών δεδομένων
Σε περίπτωση που έχετε δημιουργήσει Λογαριασμό στην ιστοσελίδα, έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρόσβαση ή να διορθώσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες, πραγματοποιώντας είσοδο στο Λογαριασμό σας με το e-mail και τον κωδικό πρόσβασης που έχετε ορίσει κατά τη δημιουργία του Λογαριασμού σας. Οι χρήστες που έχουν γνωστοποιήσει τα προσωπικά τους δεδομένα έχουν τα εξής δικαιώματα:

 • Το δικαίωμα πρόσβασης στα στοιχεία που τους αφορούν και βρίσκονται στην κατοχή της Skouras Cosmetics.
 • Το δικαίωμα αντίρρησης για την επεξεργασία των δεδομένων που τους αφορούν.
 • Το δικαίωμα πληροφόρησης για (α) όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τους αφορούν, καθώς και την προέλευσή τους, (β) τους σκοπούς της επεξεργασίας, (γ) τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών (δ) την εξέλιξη της επεξεργασίας κατά το χρονικό διάστημα από την προηγούμενη ενημέρωση ή πληροφόρησή τους, (ε) τη λογική της αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, (στ) κατά περίπτωση την διόρθωση, τη διαγραφή, ή την δέσμευση (κλείδωμα) των δεδομένων των οποίων η επεξεργασία δεν είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του ν. 2472/1997.
 • Η συγκατάθεση των συμμετεχόντων στην συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων μπορεί να ανακληθεί οποτεδήποτε, χωρίς όμως αναδρομικό αποτέλεσμα.
 • To δικαίωμα προσωρινής δικαστικής προστασίας.
 • Τη διόρθωση ή διαγραφή αυτών και περιορισμού της επεξεργασίας.

Πιο αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε τα παραπάνω στην Πολιτική απορρήτου

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΠΡΟΙΌΝΤΑ & ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 1. Γλώσσα
  Η Ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά. Παρόλα αυτά κάποια μεμονωμένα σημεία (πχ το κείμενο σε κάποια κουμπιά ή κάποιες προτάσεις), μπορεί να εμφανίζονται στα Αγγλικά. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@skourascosmetics.gr
 2. Πληροφορίες προϊόντων
  Οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τα προϊόντα είναι αντιπροσωπευτικές των προϊόντων εκτός αν οι συνεργάτες ή οι προμηθευτές της Εταιρίας, επίσημα τις αλλάξουν και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να λειτουργήσουν δεσμευτικά για την Skouras Cosmetics. Επιπλέον, όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις περιγραφές των προϊόντων που προέρχονται από τους συνεργάτες ή τους προμηθευτές της Εταιρίας, η Skouras Cosmetics απαλλάσσεται κάθε ευθύνης όσον αφορά στην ισχύ του περιεχομένου τους.
 3. Τιμές
  Οι τιμές που αναφέρονται στην www.skourascosmetics.gr είναι σε ευρώ και περιλαμβάνουν όλες τις φορολογικές επιβαρύνσεις  (24% ΦΠΑ) εκτός από τα έξοδα αποστολής. Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον Πελάτη και εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της παραγγελίας ενώ τιμολογούνται στο τέλος της παραγγελίας επιπλέον της τιμής των επιλεχθέντων προϊόντων.Η Skouras Cosmetics επιφυλάσσει το δικαίωμα τροποποίησης των τιμών που εφαρμόζονται στα προϊόντα της ιστοσελίδας της σε οποιαδήποτε στιγμή αλλά δεσμεύεται να εφαρμόσει τις τιμές που αναγράφονταν στην ιστοσελίδα κατά τη στιγμή της παραγγελία σας.
 4. Διαθεσιμότητα
  Σημειώστε πως διεκπεραιώνουμε την παραγγελία σας μέσα στο πλαίσιο των διαθέσιμων αποθεμάτων μας. Σε περίπτωση που ένα από τα προϊόντα μας δεν είναι διαθέσιμο στο απόθεμά μας, δεσμευόμαστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός 2 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της παραγγελίας, πληροφορώντας σας για την προθεσμία εντός της οποίας θα μπορεί να σας παραδοθεί το προϊόν.Επιπλέον, οι διαθεσιμότητες των προϊόντων αναφέρονται ενδεικτικά και δεν είναι δεσμευτικές.
 5. Tρόποι αποστολής & πληρωμής
  Η Skouras Cosmetics συνεργάζεται με την ACS για παραδόσεις σε όλη την Ελλάδα. Ο χρόνος παράδοσης είναι 3 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία αποδοχής της παραγγελίας. Η επιβάρυνση είναι 2,5€ για παραγγελίες κάτω των 30 € και ΔΩΡΕΑΝ για παραγγελίες από 30 € και άνω.  Τα παραπάνω αφορούν περιοχές που υπάρχει πρόσβαση από την ACS. Σε περίπτωση που η περιοχή χαρακτηρίζεται δυσπρόσιτη από την ACS, ο χρόνος παράδοσης ανέρχεται στην 1 εβδομάδα και η παραγγελία δεν αποστέλλεται στην διεύθυνση του Πελάτη, αλλά παραλαμβάνεται από το κοντινότερο κατάστημα της ACS.
  Η Skouras Cosmetics προσφέρει 2 τρόπους πληρωμής για παραγγελίες από την Ελλάδα
  – Πληρωμή με Πιστωτική ή Χρεωστική Κάρτα Visa, Mastercard, Maestro κτλ.
  – Κατάθεση σε μία από τις παρακάτω τράπεζες. (e-banking)
  1) Πειραιώς
  2) Εθνική
  3) Eurobank
  4)Alpha Bank
  Ο Πελάτης θα ενημερωθεί από την Εταιρία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε περίπτωση που επιλέξει να πραγματοποιήσει την πληρωμή με αυτό τον τρόπο.Για μεταφορά χρημάτων από λογαριασμό άλλης τράπεζας θα πρέπει ο Πελάτης να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα αποστολής του εμβάσματος. Για να αποσταλεί η παραγγελία θα πρέπει να εισπράξουμε ακριβώς το ποσό της παραγγελίας του Πελάτη με τα μεταφορικά.Για οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμεί ο Πελάτης σχετικά με την παραγγελία του, είναι σημαντικό να αναφέρει στην Εταιρία τον μοναδικό τον κωδικό (ID) της παραγγελίας, είτε τηλεφωνικώς στο 2109347020 είτε μέσω email στο info@skourascosmetics.gr Η Skouras Cosmetics συνεργάζεται επίσης με την ACS για παραδόσεις στην Κύπρο. Τα μεταφορικά επιβαρύνουν τον Πελάτη και ανέρχονται στο ποσό των 7.97 € για παραγγελίες έως 2 κιλά και 1 € χρέωση για κάθε κιλό επιπλέον. Η αποστολή γίνεται μόνο με τραπεζική κατάθεση
  Η Skouras Cosmetics προσφέρει 2 τρόπους πληρωμής για παραγγελίες από την Κύπρο
  – Πληρωμή με Πιστωτική ή Χρεωστική Κάρτα Visa, Mastercard, Maestro κτλ.
  – Κατάθεση σε μία από τις παρακάτω τράπεζες (e-banking)
  1) Πειραιώς
  2) Εθνική
  3) Eurobank
  4)Alpha Bank
  Ο Πελάτης θα ενημερωθεί για τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε περίπτωση που επιθυμεί να πραγματοποιήσει την πληρωμή με αυτό τον τρόπο.Για μεταφορά χρημάτων από λογαριασμό άλλης τράπεζας θα πρέπει ο Πελάτης να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα αποστολής του εμβάσματος. Για να αποσταλεί η παραγγελία θα πρέπει να εισπράξουμε ακριβώς το ποσό της παραγγελίας σας με τα μεταφορικά.Για οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμεί ο Πελάτης σχετικά με την παραγγελία του, είναι σημαντικό να αναφέρει στην Εταιρία τον μοναδικό τον κωδικό (ID) της παραγγελίας, είτε τηλεφωνικώς στο 2109347020 είτε μέσω email στο info@skourascosmetics.grΟι προθεσμίες παράδοσης που αναφέρονται στην Ιστοσελίδα είναι ενδεικτικές και μπορούν ενδεχομένως να τροποποιηθούν. Η Skouras Cosmetics δεν θα μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη των συνεπειών που οφείλονται σε καθυστέρηση παράδοσης ή απώλεια του δέματός σας εκ μέρους του μεταφορέα.Σε περίπτωση μη λήψης του δέματος στις αναφερόμενες προθεσμίες, μια έρευνα πραγματοποιείται προς τον μεταφορέα και διαρκεί ως και 15 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καμία αποζημίωση ή επαναποστολή δεν θα μπορεί να λάβει χώρα.Κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας, οφείλετε να ελέγξετε ότι τα προϊόντα αντιστοιχούν στην παραγγελία σας. Οφείλετε να επισημάνετε οποιαδήποτε ανωμαλία μέσω fax στο 2109356732 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (info@skourascosmetics.gr) τις παρατηρήσεις σας εντός δύο εργάσιμων ημερών από την παραλαβή της παραγγελία σας. Οποιαδήποτε αίτηση διατυπωθεί εκτός αυτής της προθεσμίας δε θα μπορεί να γίνει δεκτή και απαλλάσσει την Skouras Cosmetics από κάθε ευθύνη προς τον Πελάτη.Αν τα προϊόντα οφείλουν να επιστραφούν, θα πρέπει να αποσταλούν εντός 2 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παράδοσης στην εξής διεύθυνση: Οδεμησίου 14, Ν. Σμύρνη 17122
  Η επιστροφή των προϊόντων δεν θα γίνει δεκτή παρά μόνον για προϊόντα που βρίσκονται στην αρχική τους κατάσταση, με την αρχική τους συσκευασία, τα αξεσουάρ, και τις οδηγίες χρήσης τους. Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον Πελάτη.
 6. Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων
  Για να αντιμετωπιστεί η απάτη μέσω του Διαδικτύου, πληροφορίες σχετικά με την παραγγελία του αγοραστή μπορεί να κοινοποιηθούν σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος εξουσιοδοτείται από τον νόμο ή ορίζεται από την Εταιρία ώστε να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του αγοραστή, η εγκυρότητα της παραγγελίας, η εγκυρότητα της μεθόδου πληρωμής που χρησιμοποιήθηκε και η επιλεγμένη μέθοδος παράδοσης.Η Εταιρία χρησιμοποιεί τις ενδεδειγμένες μεθόδους με έγκυρες τεχνικές κρυπτογράφησης για να διασφαλίσει την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πελατών. Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί SSL encryption με 128-bit μέγεθος κλειδιού ώστε να προστατεύονται όλες οι προσωπικές σας πληροφορίες που αποστέλλονται σε εμάς για την διεκπεραίωση της παραγγελίας σας. Μπορείτε επίσης με ασφάλεια να εισέλθετε στον λογαριασμό σας στην ιστοσελίδα μας και να τροποποιήσετε ή διαγράψετε τις προσωπικές σας πληροφορίες
 7. Ακύρωση
  Η Skouras Cosmetics διαθέτει μηχανισμό για την ακύρωση μιας παραγγελίας (ολικά ή μερικά) που έχει ήδη καταχωρηθεί. Για οποιαδήποτε ακύρωση μιας παραγγελίας ( ολικά ή μερικά) θα πρέπει να στείλετε e-mail στο info@skourascosmetics.gr ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2109347020. Η δυνατότητα αυτή σας προσφέρεται μέχρι τη στιγμή εκτέλεσης της πληρωμής (για πληρωμές μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας ή κατάθεσης του ποσού στον λογαριασμό μας) ή μέχρι την στιγμή που θα σας ενημερώσουμε για την αποστολή της παραγγελίας σας (όταν έχει επιλεγεί μέθοδος πληρωμής η αντικαταβολή). Μετά το χρονικό αυτό σημείο δεν είναι δυνατή η ακύρωση. Παραγγελίες που μένουν σε εκκρεμότητα λόγω ελλιπούς επικοινωνίας, λανθασμένων στοιχείων, έλλειψης διαθεσιμότητας ή μη κατάθεσης του απαραίτητου ποσού,  στο πέρας των 5 ημερολογιακών ημερών ακυρώνονται αυτόματα. Παραγγελίες με προϊόν που η έκπτωση του ξεπερνά το 90% θεωρούνται λάθος συστήματος και ακυρώνονται. Επίσης, η Skouras Cosmetics μπορεί να ακυρώσει μετά το πέρας 5 ημερολογιακών ημερών, μια παραγγελία εάν δεν κατατεθεί από τον Πελάτη το απαραίτητο έμβασμα στην περίπτωση Τραπεζικής Κατάθεσης όπως αναλύεται στην παράγραφο 4. Σε αυτή την περίπτωση ο Πελάτης θα πρέπει είτε να συναινέσει ώστε να αφαιρεθούν από την παραγγελία του προϊόντα ίσης αξίας με αυτή του εμβάσματος, είτε να καταθέσει εκ νέου το ποσό του εμβάσματος.
 8. Επιστροφή
  Οποιαδήποτε επιστροφή προϊόντων γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολήs e-mail στο info@skourascosmetics.gr. Ο πελάτης διατηρεί το δικαίωμα υπαναχώρησης και έχει προθεσμία δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών όπου μπορεί να επιστρέψει το προϊόν. Το προϊόν θα πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό αποδεικτικό συναλλαγής (Απόδειξη Λιανικής Πώλησης ή Τιμολόγιο – Δελτίο Αποστολής). Οι επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο εφόσον τα προϊόντα που ο πελάτης επιθυμεί να επιστρέψει βρίσκονται στην ίδια ακριβώς κατάσταση στην οποία παρελήφθησανχωρίς δηλαδή να έχουν αποσφραγισθεί (αφαίρεση προστατευτικής ζελατίνας) ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους. Επίσης επιστροφές/αλλαγές δεν γίνονται δεκτές για προϊόντα που δεν φέρουν ταινία ασφαλείας (lip gloss, mascara, lip liner, eye liner, βερνίκια νυχιών και γενικότερα είδη που έρχονται σε επαφή με το δέρμα για να χρησιμοποιηθούν) για λόγους υγιεινής και προστασίας της υγείας.Ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει την επιστροφή του προϊόντος και αλλαγή του με ένα άλλο προϊόν ίσης ή μεγαλύτερης αξίας η οποία θα ολοκληρωθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα παραληφθούν τα προϊόντα από την Εταιρία.Η επιστροφή πραγματοποιείται υπ’ ευθύνη του Πελάτη. Για την επιστροφή των προϊόντων, εκτός από την περίπτωση που ευθύνεται ο μεταφορέας, ο αγοραστής επιβαρύνετε με το κόστος των μεταφορικών παράδοσης και επιστροφής.Οι επιστροφές χρημάτων των προϊόντων που έχουν επιστραφεί γίνονται αφού η Εταιρία έχει παραλάβει το προιόν και ελέγξει την κατάστασή του και μέσα στο πρώτο 10ήμερο από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της επιστροφής.Κάθε προϊόν που θα έχει υποστεί ζημιές, ή του οποίου η συσκευασία θα έχει υποστεί φθορές, δε θα λάβει αποζημίωση. Αν το προϊόν που επιστράφηκε είναι ελλιπές ή έχει υποστεί ζημιές, μια μείωση της τιμής θα εφαρμοστεί σύμφωνα με τη διάγνωση που θα πραγματοποιηθεί από την Skouras Cosmetics.